Om CanALT

Mzkina_seedbags (2)   Shoppere_kanvas_blå_tyrkis (2)  IMG_20160809_144714 (1)CanAlt Redesign vil være med til skabe en positiv udvikling for vores miljø og for mennesker, der står uden for arbejdsmarkedet.

Vi øger bevidstheden om at affald er ressourcer, der kan anvendes igen – i nye sammenhænge. Vi skaber en lokal arbejdsplads, der giver plads til fællesskaber, innovation og skæve ideer. Og det giver god mening for os at være med til at løfte en lokal udvikling i et landdistrikt, hvor der er behov for nye beskæftigelsesmuligheder og initiativer.

CanAlt Redesign er en virksomhed, der tager ansvar socialt, miljømæssigt og økonomisk.

 


100% håndlavet unika

Vores designproces tager udgangspunkt i hvert enkelt materiales anvendelsesmuligheder. På vores eget sy-værksted i Egebjerg mikser vi materialerne, så de supplerer hinanden i funktionsværdi og æstetik.
Alle produkter er håndlavede unika på grund af de forskelligartede materialer og produktdesigns, der muliggør mange kombinationer.

Positive miljøeffekter

CanAlt Redesign genanvender materialer, der ellers skulle have været kasseret. Gennem vores kreative designs genopstår materialerne som nye ressourcer, der anvendes til fremstillingen af nye funktionelle livsstilsprodukter i høj kvalitet.

Der er store miljømæssige gevinster forbundet med at genanvende tekstiler.

Vi sparer miljøet for store mængder af vand, energi og ikke mindst kemikalier, der ellers ville være brugt til fremstillingen af nye tekstiler.

Helt konkret sparer vi miljøet for end 29 tons CO2, når vi genanvender 1 tons blandede tekstiler.

Det svarer til 2 danskeres samlede CO2 udledning pr. år. Ved produktionen af en taske spares der ikke mindre end 3000 liter vand!

Samarbejdspartnere

Vi kan ikke skabe positive forandringer alene. Gode samarbejdsrelationer og netværk er en vigtig del af vores koncept. Det er både sjovt og meningsfuldt at skabe gode resultater sammen med andre virksomheder og organisationer.

Vi arbejder sammen med Berendsen tekstil i Holbæk og Vig festival om at nedbringe mængderne af kasseret arbejdstøj og festivalsgear og de lokale landmænd giver os gerne deres såsæds-sække efter såning.

Vi samarbejder med designer Kari Kaels, som er uddannet fra KEA og som har fokus på bæredygtige forretningskoncepter såvel som produktdesigns.

Iført et specialdesignet jakkesæt af forskellige kasserede materialer, hjalp Jacob Haugaard os med at sætte ekstra fokus på genanvendelse til Vig festival 2015.

Vi har lige fået den fantastiske mulighed at få et advisory board tilknyttet via We-Board.

Vi indgår gerne i samarbejde om special-designede produkter, fordi vi tror på at vi kan mere med vores menneskelige og materielle ressourcer, når vi samarbejder

Kvinden bag

Stifteren af CanAlt Redesign er Mette, en kreativ og entreprenant miljøplanlægger fra RUC, der de sidste 10 år har beskæftiget sig med grøn og bæredygtig omstilling i forskellige sammenhænge.

jeg brænder for lokal udvikling der fremmer det gode sociale liv og et sundt miljø. Visionen med CanAlt er at skabe et alternativ til vores brug og smid væk kultur, som bygger på en forståelse for at jordens ressourcer ikke er uendelige og hvor tillid og empati til vores medmennesker er essentiel. ”

12370756_966873150038161_2424100694879766879_o

 

 

 

 

 

 

 

Haugaardsjakke (2)  Forklæder_skole_rester (2)  Forklæder_institutioner_1 (2)